Šaltas aliejaus spaudimo procesas neturi papildomo aliejaus sėklų pašildymo. Aliejus išlaiko didžiąją dalį naudingų savybių, todėl labiausiai tinkamas maisto ruošimui. Spaudimo proceso metu aplinkos temperatūros (~20°C) aliejaus sėklos patenka į presą, o pačio aliejaus temperatūra paprastai neviršija 50°C.
Charakteringi bruožai:
• Technologinės įrangos paprastumas
• Žemos elektros energijos sąnaudos
• Nedideli darbinio ploto reikalavimai
• Mažas fosforo kiekis aliejuje
CP1 – Vieno lygio šaltas aliejaus spaudimas
CP2 – Dviejų lygių šaltas aliejaus spaudimas
Dviejų lygių šalto spaudimo technologija taikoma tiek „atsargiam” spaudimui tiek dideliam našumui paskiekti. Spaudimo metu, aliejaus sėklos nėra pašildomos, todėl išlaiko biologiškai vertingas medžiagas, o gaunamas aliejus turi mažai fosfolipidų, kas palengvina tolimesnį apdirbimą.
Beabejo, CP2 technologija siūloma kartu su inžinerinėmis bei kitokiomis paslaugomis – techniniu palaikymu, serviso galimybe, detalių tiekimu ir t.t.
Farmet tiekiama technologija tiekiama kartu su vizualizacijos ir kontrolės sistema – Farmet Intelligent Control (FIC).
Techniniai parametrai
Dviejų lygių spaudimo su ekstruzija technologija yra visapusiškas aliejaus spaudimo sprendimas. Siūlomos technologijos pajėgumai aprėpia gamybinius pajėgumus nuo 6 iki 500 tonų sėklos per dieną. Įranga atitinka ES specifikacijas; tačiau gali būti pritaikyta vietinei rinkai (pvz. JAV, Kanada ir t.t.).